BiH
16

Ajnadžić ozvaničio početak radova na izgradnji vodovoda Nahorevo

Klix.ba
Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, obišao je gradilište na lokalitetu Nahorevskih brda na kojem su danas započeli radovi na izgradnji vodovoda za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice.

Ajnadžić je rekao da je jako sretan što može stati ispred zadovoljnih lokalnih stanovnika za koje ovaj projekat ima veliki značaj.

"Danas počinje poraz visokog stepena skepticizma i pesimizma kada je u pitanju projekat vodosnabdijevanja naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja. U ovom momentu dijelim zadovoljstvo sa prethodnim načelnikom Dževadom Bećirevićem, svim vijećnicima Općinskog vijeća, općinskom administracijom jer smo svi zajedno učinili sve napore da ovaj projekat krene sa realizacijom, uprkos mnogim preprekama na koje smo nailazili. Zahvaljujem se i našem partneru, načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, pomoćnici načelnika Lejli Cerić, Gradskoj upravi, Udruženju „Izvor života i zdravlja“ i svim stanovnicima", rekao je Ajnadžić.

Za otkup zemljišta je izdvojeno 220.000 KM, a Ajnadžić je naglasio da izvorište Klanice sada pripada onima kojima je voda neophodna za normalan svakodnevni život.

"U budžetu smo za ovaj projekat izdvojili 1,3 miliona KM, a ja vjerujem da će to biti dostatno i da ćemo već početkom proljeća ovdje gdje će biti glavni rezervorar, imati priliku da popijemo hladnu vodu sa izvorišta Klanice, rekao je Ajnadžić.

Lejla Cerić, pomoćnica općinskog načelnika iz Općine Stari Grad istakla je da je posebno sretna što će stanovnici ovih naselja dobiti vodu.

"Danas sam ovdje u ime načelnika Ibrahima Hadžibajrića koji je prepoznao problem lokalnog stanovništva i uključio se da pomogne u njegovom rješavanju. U ovo vrijeme nezamislivo je da ljudi nemaju vodu, a realizacijom ovog projekta konačno više neće morati čekati cisterne, nego će imati vodu u svojim domovima", poručila je Cerić.

Predstavnik lokalnih stanovnika, odnosno Udruženja „Izvor života i zdravlja“ Fikret Čolić zahvalio je ovom prilikom novoizabranom načelniku prof. dr. Nedžadu Ajnadžiću, prethodnom načelniku Dževadu Bećireviću kao i vijećnicima u Općinskom vijeću Centar na sveukupnim aktivnostima i istrajnosti na rješavanju ovog pitanja koje je za njih od životnog značaja.

"Naše zadovoljstvo je beskrajno. Za mene je danas ovdje centar cijelog svijeta, historijski dan. Želim da se zahvalim svim akterima koji su godinama unazad istrajno radili na rješavanju ovog problema. Bez podrške svih vas, danas ne bismo bili ovdje. Hvala vam u ime svih lokalnih stanovnika koji će znati cijeniti vaš trud i zalaganje", rekao je Čolić.

Maja Bralović-Smith, direktorica firme "Mibral" iskazala je zahvalnost na ukazanom povjerenju da konzorcij kojeg čine firme "Mibral" i "Grakop" budu odabrane za izvođača radova.