BiH
33

Ajdinović umjesto Tirka: Vlada FBiH smijenila direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Vlada Federacije BiH razriješila je dužnosti direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahima Tirka, a na njegovo mjesto imenovala Anisa Ajdinovića dosadašnjeg šefa Službe za odnose s javnošću Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Na prijedlog Komisije za administrativna pitanja, Vlada FBiH donijela je Rješenje o razrješenju Ibrahima Tirka, na lični zahtjev direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove, te Rješenje o privremenom postavljenju Anisa Ajdinovića za direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove na period do okončanja konkursne procedure u skladu sa Zakonom o državnoj službi u FBiH, a najviše tri mjeseca, počev od 1.januara 2016. godine.

Ibrahim Tirak imenovan je na poziciju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove 2007. godine.

Vlada je danas dala prethodne saglasnosti za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP „Hrvatska pošta“ d.o.o. Mostar i privremeno za vršioce dužnosti na period do tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, imenovala Davorku Šaravanju, Ivana Jozića, Željka Kordića, Dijanu Pejić, Nermu Čolaković-Prgudu i Zorana Landeku.

Ista Odluka donesena je i za članove Nadzornog odbora Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar. Zlatan Lovrić (predsjednik), Almir Spaho, Sead Kaknjo, Bilal Tulumović i Ante Vrdoljak (članovi) imenovani su za vršioce dužnosti članova ovog nadzornog odbora.

Data je i prethodna saglasnost da na isti period kao vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora Ceste d.d. Mostar budu imenovani Krešo Šaravanja (predsjednik), Mirko Mihaljević, Željko Medak i Naser Hadžibegović.

Za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo, na period do tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, prethodna saglasnost data je za Osmana Lindova (predsjednik), Harisa Jašarevića, Damira Anića, Željka Petrovića i Daliborku Marić.

Donesene su i odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominovanje članova Nadzornog odbora u Javnom preduzeću Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo, utvrđeni kriterij i tekst konkursa.

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je donijela Rješenje o imenovanju Upravnog odbora “Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar u sastavu Mustafa Nezirić (predsjednik), Mirko Šarac, Viktor Lasić, Zijada Redžić i Dragan Meter (članovi).

Doneseno je i Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora „Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo u sastavu Jasmina Šeko (predsjednik), Elmedin Hadrović i Marijan Oršolić (članovi).