BiH
0

Ajanović: Vojno-stambena komisija Vijeća ministara BiH krši prava branitelja

FENA
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović smatra da Vojno-stambena komisija Vijeća ministara BiH bezobzirno krši zakon i prava branitelja BiH.

Kako stoji u današnjem priopćenju iz te stranke, članovi Komisije na čelu s Minkom Smajević urotnički su se dogovorili kako će raditi netransparentno umjesto da prema zakonu ponište kompletan upravni postupak za koji se ta komisija sama proglasila nenadležnom.

Komisija je protupropisno ostavila na snazi prvostupanjska rješenja o deložaciji boračke populacije, a preporuka kojom Komisija poziva općinske organe da ne vrše deložacije nikoga pravno ne obavezuje, jer su općinski službenici kazneno odgovorni ako ne izvrše deložaciju po prvostupanjskom rješenju, kazao je Ajanović.

Činjenica da Komisija prikriva informacije od javnosti, pa očito i od mjerodavnog ministra Mirsada Kebe obvezuje da ministar provede unutarnju kontrolu kako bi se utvrdilo jesu li članove Komisije potkupili velikosrpski nacionalistički lobiji pa kršenjem stečenih prava boraca Armije R BiH nagrađuju agresorske časnike, navodi se u priopćenju.