BiH
0

Ajanović: Probleme treba rješavati kada političke stranke miruju

FENA
Mirnes Ajanović
Mirnes Ajanović
U Bugojnu je u petak organizirana pres-konferencija Regionalnog odbora Bosanske stranke-Mirnes Ajanović.

Gosti su bili Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a BiH, i Edin Kadić, član Glavnog odbora i predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke u Tuzlanskom kantonu.

"Smatramo da je predizborna kampanja u predizborno vrijeme zakašnjela i da, ko god na takav način pokušava dobiti glasove, iste ne zaslužuje. Treba raditi između kampanja, rješavati probleme kada političke stranke miruju, spavaju, odmaraju, neki kažu pljačkaju, otimaju, varaju itd. Mi smo svakodnevno radili i imali smo priliku prezentirati svoje stavove između izbornih kampanja. Bosanska stranka postoji punih dvadeset godina i naša je obaveza da pokažemo svima da može biti drugačije, bolje, i da je moguće vratiti moral u politiku", kazao je Ajanović.

Po njegovim riječima, namjera Bosanske stranke je da nametne institucijama na svim nivoima vlasti da više rade u interesu građana, koji im ukazuju povjerenje na izborima.

"Želimo natjerati poslanike i vlade na svim nivoima da svakodnevno razmišljaju o tome kako da iskoriste svoj mandat i na pravi način vrate dug građanima koji su glasali za njih. Najvažnije je da građani izađu na izbore. Ne smiju nasjesti na kampanju jednog dijela medija, u kojoj se stvara atmosfera da je moderno ne glasati. Moraju iskoristiti svoje glasačko pravo jer je iza stranaka, koje imaju veliku moć, desetine i stotinu hiljada interesno vezanih birača. I, ako građani ne izađu na izbore, ako ne suprotstave svoj glas toj glasačkoj mašini i glasaju protiv njih, direktno su ih podržali", naglasio je.

Predsjednik Regionalnog odbora BOSS-a prof. Namir Haračić predstavio je kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim Općim izborima u BiH, koji će se održati 12. oktobra.