BiH
0

Ajanović poziva ministre da prekinu godišnji odmor

FENA
Zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, predsjednik Bosanske stranke(BOSS) Mirnes Ajanović pozvao je predsjednika Vlade Federacije BiH Nedžada Brankovića da odmah naloži prekidanje godišnjih odmora ministrima kako bi Vlada mogla poduzeti odgovarajuće mjere na ublažavanju posljedica toga poskupljenja.

"Ako Federalna vlada nije sposobna donijeti nužne odluke i zaštiti vitalne interese građana, bit će dovoljno da gospoda iz SDA i Stranke za BiH bar prepišu odluke koje je u vezi s posljedicama suše donijela Vlada Republike Srpske.

Sramna je činjenica da federalna vlast nije osigurala robne rezerve kojim bi se spriječilo poskupljenje životnih namirnica u slučaju izvanrednih situacija, da nije izvršila ni interventni uvoz, nije odredila subvencije za penzionere, nezaposlene i građane sa minimalnim plaćama, i za poljoprivrednike i stočare kako bi se ublažile posljedice poskupljenja životnih namirnica.

Zbog svoje bahatosti i bezobzirnosti gospoda iz SDA i Stranke za BiH zaslužuju trajni politički odmor izvan svih institucija izvršne i zakonodavne vlasti", stoji na kraju BOSS-ova priopćenja za javnost.