BiH
0

Ajanović o problemu eskalacije maloljetničkog kriminala

FENA
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podsjetio je u današnjem priopćenju za javnost te stranke da praksa demokratskih zemalja pokazuje da se problem eskalacije maloljetničkog kriminala ne može rješavati samo izgradnjom ustanova za resocijalizaciju.

Ajanović je kazao da građani ne trebaju vjerovati u obećanja vlasti kako će izgradnjom objekata za nadzor maloljetnih delikvenata riješiti problem eskalacije maloljetničke delikvencije, obzirom na dosadašnju praksu vladajućih političara da "svoja obećanja pamte toliko dugo koliko traje pritisak javnosti".

"Maloljetni delikventi i njihove žrtve trebaju pojačan policijski nadzor škola, ulica, sredstava javnog prijevoza, frekventnih okupljališta mladih i slično, kako bi se pojačanom nazočnošću policije preventivno djelovalo na maloljetne delikvente", kazao je Ajanović.

Po njegovim riječima, također je potreban pojačan pritisak nevladinih organizacija i sociologa, kako bi vlast konačno otklonila klimu socijalno-ekonomskog beznađa koje generira i maloljetničku delikvenciju i sve druge oblike društveno opasnih pojava.