BiH
0

Ajanović: O budućnosti BiH moraju odlučivati sva tri konstitutivna naroda

FENA
Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović smatra da se pregovori o reformi policije i Ustava, ali i svi pregovori koji se tiču budućnosti BiH ne smiju voditi bez ravnopravnog sudjelovanja predstavnika sva tri konstitutivna naroda.

Visoki predstavnik Miroslav Lajčak treba u interesu svih građana spriječiti da se budućnost BiH gradi na srpsko-hrvatskom dogovoru ili bilo kakvom dogovoru koji isključuje predstavnike nekog od tri konstitutivna naroda.

Radikalizacija zahtjeva za stvaranje hrvatskog entiteta rezultat je nedavnih pregovara bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića i premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika bez prisustva hrvatskog predstavnika.

Nesmotrena Silajdžićeva politika potakla je Hrvate da sa srpskim političarima stupe u pregovore koji idu u prilog i otcjepljenju RS-a. Silajdžić bi se radi vraćanja povjerenja trebao ispričati bosanskim Hrvatima, ali i Bošnjacima, koji su njegovom greškom došli u položaj da budu marginalizirani u pregovorima koji se tiču zajedničke budućnosti, stoji u BOSS-ovu priopćenju.