Obratio se poslanicima PDPSBiH
3

Ahmetović: Moja greška je što sam otišao nekoliko koraka unaprijed

FENA
Sadik Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Sadik Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, obraćajući se na sjednici Predstavničkog doma PSBiH na kojoj je razmatrana odluka o smjeni ministara iz SDA u Vijeću ministara, kazao da je jedino što je predsjedavajući Vijeća ministara mogao, da u svom obrazloženju identifikuje pravog krivca za novonastalu situaciju u BiH koja poprilično prerasta u haos.

"Tamo je napisano da je to Socijaldemokratska partija", kazao je Ahmetović.

On je, između ostalog, rekao da u ovoj zemlji, na svu sreću, ima još u policijskim strukturama, tužilačkim strukturama, sudskim strukturama i obavještajnim strukturama poštenih ljudi.

"Ima ih manje nego nepoštenih. Većina ih je povezana sa organiziranim kriminalnim grupama", kazao je Ahmetović.

"Moja greška je", dodao je, "što smo okupili nešto malo policajaca i nešto tužitelja koji su bili odlučni da dođemo do samog vrha ljudi koji se bave i vode organizirani kriminal u našoj zemlji".

"I to je možda moja greška, zato što sam otišao nekoliko koraka unaprijed. Znate koje napade ima Dragan Lukač zato što je o određenim stvarima progovorio. Vrijeme će pokazati zašto je smijenjen državni tužilac u Tužiteljstvu BiH. Jesu li to razlozi oni koje smo mogli gledati na televiziji ili su neki drugi razlozi?", kazao je, između ostalog, Ahmetović.