Demanti Drage Kalabića
0

Ahmetović: "Dodik mi je ipak čestitao na funkciji"

Piše: A. Kovač
Sadik Ahmetović, nedavno imenovani ministar sigurnosti BiH, u izjavi za Sarajevo-x.com kazao je da ne zna šta Drago Kalabić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, ima protiv njega pa stalno iznosi neistine u medijima na njegov račun.

"Ja opet izjavljujem da sam pričao sa Miloradom Dodikom, premijerom RS, koji mi je kazao da zastoj prilikom mog imenovanja nema veze s njim lično i čestitao mi je na novoj funkciji. A, ne znam na osnovu čega Kalabić tvrdi da ja lažem da sam pričao s Dodikom, i otkud to on uopće može znati s kim ja pričam ili ne pričam na telefon“, kazao je Ahmetović, dodavši još jednom da prilikom njegovog imenovanja nije bilo političke trgovine, te da neće potpisati saglasnost da Zoran Tegeltija bude imenovan na mjesto direktora UIO, kao ni da mjesto direktora RAK-a pripadne Hrvatima.

"Doista ne znam šta Kalabić ima protiv mene. Sve te priče oko stenograma su smiješne. Ja se nemam čega bojati jer nije bilo nikakve političke trgovine, a neka gospodin Kalabić priča šta želi i kako želi. Rječnik koji upotrebljava govori više o njemu i odnosu koji ima s kolegama, nego o meni. Ja nemam namjeru da vrijeđam i omalažvam kolege niti građane, a niti da uzvraćam Kalabiću rječnikom koji on koristi“, kazao je Ahmetović.

Ahmetović, koji je funkciju ministra preuzeo prije četiri dana, kazao je da je u toku formiranje kabineta ministra, te da je većina formalno pravnih stvari već završena.

Ahmetović bi ubrzo, prema njegovim riječima, trebao da se sastane i sa predstavnicima policije i ministarstava unutrašnjih poslova Federacije BiH i RS-a, a aktivnosti na liberalizaciji viznog režima, prema riječima ministra, poduzimaju se svakodnevno.

Naime, Kalabić je u izjavi medijima pozvao Ahmetovića da uzme stenograme razgovora i da njima dokaže da li je bilo političke trgovine prilikom imenovanja. Kalabić je, također, kazao da Ahmetović laže da mu je Dodik čestitao na imenovanju.