BiH
0

Ahmetović-Davutoglu: Prioritet ulaganje u Srebrenicu

SRNA
Ahmetović u Ankari s turskim domaćinima
Ahmetović u Ankari s turskim domaćinima
Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu i smijenjeni ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović saglasili su se danas da ulaganje u Srebrenicu i istočni dio BiH mora biti prioritet.

Ahmetović je tokom susreta u Ankari, kojem je prisustvovao i turski ministar unutrašnjih poslova Idris Šahin, otvorio dijalog o razvojnim projektima koji bi podstakli ekonomski razvoj BiH, a naročito njenog istočnog dijela,saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj situaciji u BiH sa akcentom na trenutna dešavanja na političkoj sceni, te o napretku ka NATO, pri čemu je ponovljena puna opredijeljenost Turske da podrži BiH na putu ka evroatlantskim integracijama.

Ahmetović je informisao sagovornike o pripremama za predstojeće lokalne izbore u Srebrenici i za obilježavanje 17 godina od stradanja Bošnjaka u toj opštini.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda dostavio je 25. juna Parlamentarnoj skupštini BiH Odluku o smjeni ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića, ministra odbrane Muhameda Ibrahimovića i zamjenika ministra finansija i trezora BiH Fuada Kasumovića, koji su kadrovi SDA.