BiH
0

Agrokomerc podržava premijera Brankovića

FENA
Predsjednik Udruženja dioničara "Agrokomerc" d.d. Zlatko Balić uputio je pismo premijeru Federacije BiH Nedžadu Brankoviću u kojem mu zahvaljuje na posjeti "Agrokomercu" d.d. Velika Kladuša "sa ciljem da se naša firma spasi od stečaja, a time i radnici i dioničari od gubitka životne perspektive".

Uime dioničara i radnika Balić traži od premijera i Vlade FBiH "potpunu realizaciju Zaključaka definisanih 15. 1. 2009. u prostorijama Upravne zgrade „Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša - jer je to jedini spas radnika i dioničara „Agrokomerca".

"Ovih dana određene partije u općini Velika Kladuša organizuju, putem tzv. navladinih organizacija GROZD Sarajevo i sličnih lokalnih organizacija, tribine s ciljem da se minimiziraju Vaši i Vaših saradnika pokušaji spasa naših radnika, dioničara i firme, kriminaliziraju, sa ciljem totalne blokade "Agrokomerc" d.d Velika Kladuša", navodi se u pismu.

Takav scenarij već se desio 2000. godine kada je trebao saživjeti Ugovor o zajedničkoj firmi s "Perutnina" d.d. Ptuj R Slovenija, gdje su uz lokalne moćnike bili uključeni određeni ekonomski lobiji susjednih zemalja kao i zemlje evropske zajednice, pa su odlukama Doma za ljudska prava BiH blokirali našu firmu i nanijeli joj štetu koja se za period od osam godina može mjeriti u milijardama konvertibilnih maraka, kaže se u pismu.