BiH
285

Agić o nesreći na Romaniji: Žena je preminula jer RS nije željela tražiti pomoć iz Sarajeva

Piše: L. Č.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH i šef Operativno-komunikacijskog centra BiH smatra kako je smrt žene u jučerašnjoj nesreći na Romaniji posljedica nemara nadležnih osoba i institucija iz RS.

"Nesretna žena je preminula zbog činjenice da nadležne osobe i institucije iz RS nisu željele tražiti pomoć institucija države Bosne i Hercegovine i helikoptersku podršku iz Sarajeva, već su čekali da dođe helikopter sa područja Banja Luka - Prijedor. Ovo pišem iz prve ruke. Proveo sam dan u Operativno komunikacijskom centru BiH 112 i čekao zahtjev za pomoć koji nikad nije stigao...", napisao je Samir Agić na svom oficijelnom Facebook profilu, izrazivši saučešće porodici poginule.

Podsjećamo, Snježana Krajišnik (1964.) preminula je jučer uslijed posljedica teških tjelesnih povreda nakon pada u provaliju duboku desetine metara.

Iz Službe civilne zaštite Pale jučer je za agenciju Srna potvrđeno kako se nesreća dogodila oko 13 sati na Romaniji kod Novakove pećine, kada se žena okliznula niz stijene u provaliju duboku desetine metara. Civilna zaštita je o nesreći obaviještena oko 13:30, a do unesrećene žene su uspjeli stići tek oko 15 sati. Bila je na nepristupačnom terenu, na hladnoći, no u trenutku kad je pronađena, davala je znakove života.

Helikopterski servis RS-a na mjesto je nesreće stigao oko 16 sati i žena je odvezena u bolnicu u Istočnom Sarajevu, ali je nažalost preminula.