Hoće li dočekati kraj suđenja?
0

Advokat tvrdi da Ratko Mladić ima rak

Sarajevo-x.com
Ratko Mladić
Ratko Mladić
Advokat Ratka Mladića Miloš Šaljić tvrdi da ratni zločinac i doskora najtraženiji haški bjegunac boluje od teškog oblika tumora limfnih žlijezda, zbog čega je 2009. godine operisan u jednoj od beogradskih klinika.

Advokat Šaljić je za beogradski list Press rekao da njegov klijent boluje od non-Hodgkinovog limfoma koji se prošio ia na stomak.

"On je obolio mnogo ranije. U nalazu iz zdravstvene ustanove u kojoj je ležao, a koji posjedujemo, piše da je u istoj bolnici liječen i devet godina prije 2009. Ratko je tada operisan zbog problema sa čirevima u stomaku, što je posljedica non-Hodgkinovog sindroma. Bio je na kemoterapiji, zbog čega mu je, kao što ste vidjeli, kosa opala, a koža mu je crvena", rekao je Šaljić, koji je novinarima Pressa dostavio medicinski nalaz u kojem stoji da je od 20. aprila do 18. jula 2009. godine dobio terapiju na nekoj od klinika.

On tvrd da su neke strane obavještajne službe znale da je Mladić bolestan i da se liječi u Beogradu.

"Tada se pregovaralo kako da se riješi pitanje Mladića. Kada mu je završen prvi deo kemoterapije, izvukao se i jedno vrijeme bio van kontrole svih službi" kaže Šaljić, koji, s obzirom na Mladićevo zdravstveno stanje, sumnja da će uopšte doći do suđenja.