Internet anketa
0

'Adnana Terzića za predsjednika SDA'

Sarajevo-x.com
U okviru ankete u kojoj je proteklih pet dana učestvovalo 2.863 različitih ljudi, čitatelji internet portala Sarajevo-x.com na mjestu novog predsjednika Stranke demokratske akcije žele vidjeti Adnana Terzića.

Anketno pitanje ko bi trebao biti novi predsjednik SDA postavljeno je 2. maja na najčitanijem bosanskohercegovačkom internet portalu Sarajevo-x.com, a do sada je već učestvovalo skoro tri hiljade ljudi.

Najviše glasova, 966 ili 34%, dobio je Adnan Terzić, bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Potencijalni kandidat za predsjednika stranke kojeg su naši čitatelji favorizirali Adnan Terzić istakao je da će u fokusu njegovog programa biti ekonomske promjene i stvaranje povoljnijeg ambijenta za poslovanje.

„Zbog nedostatka jasne i precizne ekonomske politike i stalnih rasprava o famoznim ustavnim promjenama naša država je danas na rubu finansijskog kraha. Postoji opasnost da će milioni ljudi ostati bez posla, a država će imati ogroman socijalni problem. Političari napokon trebaju početi raditi na otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta za privrednike“, obrazložio je Terzić.

Kako navodi Terzić, na predstojeći Kongres neće izlazi kako bi se borio protiv Bakira Izetbegovića i Sulejmana Tihića, već da bi pokrenuo projekte za koje misli da su potrebni našoj državi.

"Poštujem oba potencijalna protukandidiata, no siguran sam u svoju pobjedu", kazao je Terzić za naš portal.

Drugo mjesto sa 538 glasova pripalo je aktuelnom predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću, dok je Bakir Izetbegović, sin prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića i potpredsjednik SDA, osvojio 504 glasa ili 18% glasova.

Zanimljivo je da bi čak 30% posjetitelja našeg portala na mjestu predsjednika SDA voljelo vidjeti neku novu osobu osim Terzića, Tihića ili Izetbegovića.

Peti po redu Kongres SDA na kojem će se birati novi predsjednik stranke održat će se 26. maja.

Pogledajte detaljne rezultate ankete.