BiH
897

Adnan Fazlagić Fazla konačno dobio novo srce

Piše: M. Nukić
Adnan Fazlagić Fazla, uposlenik RTV Federacije BiH, dobio je šansu za novi početak i novi život, jer mu je sinoć u KCU Ljubljana obavljena transplantacija srca. Fazla trenutno spava, a više informacija o njegovom stanju i o operaciji bit će poznato kada se probudi.

Ovu radosnu vijest potvrdile su nam Fazlagićeve kolege koje su pokrenule akciju nakon što je Fazla doživio najteži oblik infarkta u noći s 11. na 12. decembar 2009. godine. Novac je prikupljan mjesecima i 12. novembra 2013. godine uplaćen je cjelokupan iznos za transplantaciju u Sloveniji, te je uvršten u centralnu bazu Eurotransplanta.

"Priključen je na aparate, a ljekari su rekli da je operacija dobro prošla. Operisan je sinoć u jedan sat", rekao je Elvis Čengić, Fazlin prijatelj koji je pokrenuo akciju za pomoć u prikupljanju novcu.

Fazla je na novo srce čekao skoro godinu dana. U Ljubljani se nalazi od 5. januara ove godine i nikada nije izgubio optimizam i volju za životom.

U akcijama prikupljanja novca učestvovale su njegove radne kolege, prijatelji, donatori, ali i Zavod zdravstvenog osiguranja KS, koji je uplatio 25.000 eura, koliko je nedostajalo za puni iznos.