BiH
0

Ademović: Mutabdžija nije ponudio nikakvo rješenje roditeljma iz Konjević Polja

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Advokat roditelja djece bošnjačke nacionalnosti iz Konjević Polja Nedim Ademović demantirao je izjavu ministra prosvjete i kulture RS-a Gorana Mutabdžije da su roditelji Konjević Polja odbili rješenje koje je ministar predložio.

Ademović je podsjetio da je na pres-konferenciji 8. novembra ispred OHR-a predstavnik roditelja i djece iz Konjević Polja Muhizin Omerović javno izrazio spremnost za razgovore sa svim relevantnim faktorima te da je spreman za svaku vrstu razgovora i dogovora, u skladu s ustavom i zakonima, a koji bi doprinijeli rješavanju problema.

Naglasio je da niti Ministarstvo obrazovanja i kulture RS-a, niti predstavnici međunarodne zajednice, niti bilo ko treći nije do sada kontaktirao, direktno ili indirektno, zastupnika roditelja i djece iz Konjević Polja, advokata Nedima Ademovića, niti roditelje iz Konjević Polja koji javno demonstriraju.

"Prema tome, u javnosti se plasira neistina. Skrećemo pažnju da plasiranje ovakvih neistina može imati različite ciljeve, kao što je pokušaj ministra Mutabdžije da isfabrikuje krivicu ili nemoć za neuspjeh kod nekog drugog, ili da ovakvim manipulacijama pokuša da utiče na ujedinjenu opredijeljenost roditelja da rješavaju svoj slučaj", poručio je advokat Ademović.

Na kraju demantija advokat Ademović navodi sa javno iznesene neistine neće doprinijeti rješavanju problema, već suprotno, destabilizaciji situacije i razgradnji bilo kakvog povjerenja koje bi roditelji trebali da imaju naspram javih vlasti.