BiH
0

Aćimović: Na spisku povrijeđenih u Briselu nema državljana BiH

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Belgijske vlasti zvanično su obavijestile Ambasadu BiH u Briselu da na spisku povrijeđenih u terorističkim napadima nema državljana BiH, izjavio je Srni ambasador BiH u Briselu Draško Aćimović.

On je istakao da se još čeka zvanična lista poginulih, ali nema nezvaničnih informacija da među njima ima državljana BiH.

Ambasada BiH danas je za 11 državljana BiH obezbijedila prevoz do destinacija sa kojih će bezbjedno otići za BiH, među kojima i za dva neposredna svjedoka eksplozija bombi tokom terorističkih napada, za koje je organizovan prevoz do Holandije odakle će avionom otputovati dalje.

"Posljednju grupu od četiri čovjeka poslali smo za Holandiju. Organizovali smo im prevoz, a iz Holandije će se prebacivati za BiH. Nadamo se da će sutra doputovati u BiH. Imali smo ukupno 11 ljudi. Za pet smo organizovali prevoz do Frankfurta, a za dvoje preko Francuske", naveo je Aćimović.

On je istakao da se situacija u Briselu normalizuje iako je još na snazi najviši 4. stepen vanredne situacije.

"Ambasada funkcioniše normalno i svi ljudi u Ambasadi i pri misijama BiH u EU i NATO su dobro", naglasio je Aćimović.

Prema posljednjim informacijama, u terorističkim napadima na aerodrom i metro u Briselu poginulo je 31 lice, a oko 260 je ranjeno. Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija "Islamska država".