BiH
44

Abdulkadir Tuco i Banka koštane srži: Hercegovina i Bosna kakvu želim

Klix.ba
Sastanak u BH Telecomu
Udruženje NVO Mala prije tri godine krenulo je u projekt Banka koštane srži. Uz pomoć Republike Hrvatske i podršku Federalnog ministarstva zdravstva, te svoje istinske prijatelje u misiji za sve nas uradili su nevjerovatan posao.

Drugog februara ove godine održana je veoma uspješna akcija "Srcem za Banku koštane srži" koja je iznjedrila nešto puno značajnije, a to je zajedništvo i istinsku ljubav za našu Bosnu i Hercegovinu, ističe Abdulkadir Tuco, predsjednik NVO Mala.

"Bilo je lijepo čuti u toku emisije na BHT-u kako gospođa Anđelka iz Širokog Brijega pozdravlja doktora Nakaša, kako se gospodin iz Sarajeva zahvaljuje doktoru Smiljanu Vidiću iz Čapljine jer to je ta naša pobjeda i to je to naše zajedništvo. Naravno, banka koštane srži će ugledati svjetlo dana u našem Mostaru koji će biti sigurno jedan od prestižnijih centara u oblasti transplantacije koštane srži", ističe Tuco uvjeren u uspjeh jer, kako kaže, ekipa okupljena oko ovog projekta konačno ima tim za pobjedu

"To su gospođa Asima Osim, doktorica Jadranka Knežević, doktor Bakir Nakaš, ravnatelj doktor Ante Kvesić, ministar dr. Vjekoslav Mandić i mnogi drugi. Također, imamo i protivnike i oponente koji se čak bune i pitaju zašto Mostar, a ja dajem odgovor - pa zar Mostar nije Bosna i Hercegovina, zar to nije naš prelijep bosanskohercegovački grad sa prelijepom rijekom Neretvom i svim blagodatima koje pruža? Očito za neke nije, ali nema veze. Mi idemo dalje, a njih pozdravljamo i selamimo. I bez obzira na njih, poruka je – ništa nas ne može zaustaviti, mi idemo naprijed za našu Bosnu i Hercegovinu", optimističan je Tuco.

Četrnaestog aprila u Mostaru će se održati Međunarodni sajam gospodarstva, a kruna večeri će biti jednoiposatna emisija emisija uživo na BHT-u kojoj će učestvovati mnogi privrednici. Domaćin donatorske večeri za Banku koštane srži će biti Eronet sa generalnim direktorom Vilimom Primoracem.

"U toku večeri ćemo proglasiti i našeg novog ambasadora projekta, generalnog direktora BH Telecoma Mirsada Zaimovića, kompanije koja je i najzaslužnija zbog čega Bosna i Hercegovina ima hiljadu tipiziranih građana u registru Bosne i Hercegovine. Želim naglasiti da ćemo uz pomoć Eroneta, BH Telecoma, Telemacha, a u skorije vrijeme i M:tela postići ono zajedništvo koje krasi ovu našu Bosnu i Hercegovinu, a kroz to zajedništvo postižemo i rezultate", istakao je predsjednik NVO Mala.

Kada čovjek čovjeku pomaže, vjeruje i daje iskrenu ljubav i ljudskost, tada je sve moguće. I kada čovjek shvati da u svom kratkom životu samo zajedno sa drugima može napraviti sve, tad ćemo i od ove naše Bosne i Hercegovine napraviti ovozemaljski raj. Mi to možemo, zato vas molim, haj'mo", poručio je Tuco.