BiH
13

A SDA predstavila kandidatske liste za Opće izbore

Klix.ba
"Izgradili smo povjerenje. Sada gradimo budućnost. Zajedno!", izborni je slogan Stranke demokratske aktivnosti s kojim izlazi na ovogodišnje Opće izbore.

Uz slogan i izbornu platformu, sinoć su predstavljene kandidatske liste za Predstavnički dom parlamenta BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije i Skupštinu Unsko- sanskog kantona.

Govoreći u ime kandidata za Predstavnički dom parlamenta BiH, nosilac ove liste Jasmin Emrić istaknuo je važnost ugleda i ostvarenog povjerenja A SDA kod građana koji sve više prepoznaju ovu stranku kao politički pokret koji za sobom ostavlja radne rezultate, dok je Ismet Kurić, nosilac liste za Parlament Federacije BiH naglasio da je u naše društvo nužno uvesti "instituciju odgovornosti” za sve izabrane dužnosnike, rukovodioce i uposlenike u javnoj upravi jer je to jedan od osnovnih preduvjeta za poboljšanja u našem društvu.

Listu kandidata za Skupštinu USK čini Koalicija A SDA i Kladuške stranke privrednog prosperiteta.

Prema riječima Borisa Horvata, predsjednika KSPP-a i kandidata na ovoj listi, dvije stranke prepoznale su zajednički interes u privrednom i ekonomskom razvoju USK pa su i izborni programi i ciljevi ove liste usmjereni u tom pravcu.

"Na Opće izbore izlazimo odlučno i potpuno spremni da preuzmemo veliki teret odgovornosti popravljanja sadašnjeg stanja u našoj zemlji. Mi smo dokazali da se temeljitim radom i dobrim upravljanjem mogu rješavati brojni složeni problemi i naši su ciljevi časni i otvoreni. Vrijeme je za veliki rad i velike žrtve koji nemaju alternativu ukoliko želimo mijenjati sadašnje stanje", kazao je, između ostalog, mr. Nermin Ogrešević, nosilac liste za Skupštinu USK i predsjednik A SDA BiH.