BiH
42

A SDA Goražde krenula u kampanju: Naša vizija je grad mladih ljudi

Piše: E. A.
Stranka demokratske aktivnosti A SDA Goražde zvanično je počela kampanju za lokalne izbore predstavljanjem kandidata za općinsko vijeće Općine Goražde.

Avdo Mirvić, nosilac liste kazao je da je učešće na općim izborima za ovu stranku bio svojevrstan politički izazov i želja da svojim političkim djelovanjem građanima ponude prijedloge i rješenja od općeg interesa.

"Kao nova i ozbiljna politička opcija nastavljamo djelovanje na području Kantona i Općine Goražde sa mladim, sposobnim i prije svega časnim ljudima. Listu čine mladi i odlučni ljudi, spremni da se uključe u proces donošenja odluka i ostvare svoje ideje od kojih će koristi imati cijela općina i svi njeni građani. Na našoj listi su mladi ali odlučni da se bore za bolje sutra, odlučni da govore naglas i preduzmu inicijative u cilju ostvarivanja svojih ideja. Sami smo napisali naši platformu, planirali našu kampanju i artikulisali naše ciljeve. U ovoj stranci, već odavno, mladi odlučuju", kaže Avdo Mirvić, nosilac liste za Općinsko vijeće Goražde.

On dodaje kako je cilj A SDA da u ovom gradu ljudi žive, a ne preživljavaju te da mladi ostaju i daju svoj doprinos u ostvarivanju vizije i stvaranju ambijenta ugodnog življenja po mjeri svih građana.

Naša vizija je da imamo grad mladih ljudi, grad u kojem su kulturna dešavanja svakodnevnica, a ne incident i u kojem je kvalitetno vodosnabdijevanje pravo, a ne privilegija. Spremni smo se suočiti, ne samo sa izazovima i pritiscima koji stoje pred nama već i sa izazovima savremenog društva uopće. Mi, svojim radom, možemo osigurati da sveukupno okruženje ima odnos uvažavanja prema svim ljudima koji ovdje žive i zato na početku predizborne kampanje, pozivamo naše sugrađane da prate naš rad u narednim danima kada ćemo predstaviti, upoznaju se sa našim idejama rješenjima, a drugog oktobra sami odluče kome će dati podršku", poručio je Mirvić.