Vijeće ministara BiH
0

700.000 KM za razvoj preduzeća

FENA
Od 10 miliona KM, koliko je Vijeće ministara BiH doznačilo za ekonomski oporavak Srebrenice, 1.500.000 KM bit će usmjereno za razvoj malih i srednjih preduzeća. Oćinska komisija izabrala je 25 najuspješnijih programa, a ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, danas je direktorima tih preduzeća uručio potvrde o uplaćenim sredstvima.

Vlasnici malih i srednjih preduzeća, koji su dobili nepovratna sredstva, usmjerit će novac za otvaranje 80 novih radnih mjesta u proizvodnim i uslužnim djelatnostima. Za ove namjene, općinska i Komisija Vijeća ministara izdvojila je oko 700.000 KM, dok će ostali dio biti realizovan u drugom krugu.

Ministar Halilović istakao je danas da je novac namijenjen za ekonomski oporavak Srebrenice realizovan u iznosu od 30 posto, a da će uskoro biti realizovana većina projekata na uređenju infrastrukture i razvoj poljoprivrede.

Fuad Kasumović, zamjenik ministra finansija i trezora, naglasio je da će Vijeće ministara pokloniti pažnju razvoju Srebrenice i izdvajati sredstva za oporavak ovog grada.