MUP RS
0

60 disciplinskih postupaka

FENA
U prvih šest mjeseci ove godine podneseno je 37 inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv 60 radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske , a zbog uočenih nezakonitosti u radu suspendovano je njih 11.

Istovremeno podneseno je i šest izvještaja tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima protiv sedam pripadnika MUPRS-a i četiri prekršajne prijave protiv pet radnika MUPRS-a.

Pored inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka, od rukovodilaca osnovnih organizacionih jedinica, donesena su 102 rješenja o izricanju disciplinske mjere zbog lakše povrede radne dužnosti.

Ove mjere su izrečene za 109 radnika entitetske policije.

MUPRS-a navodi da je u prethodnom periodu organizovanije pristupio spriječavanju različitih oblika koruocije, zloupotreba i ostalih nezakonitosti i nedozvoljenih radnji, ali i nedoličnih i neprofesionalnih postupanja njegovih pripadnika.

Uspostavljen je i komunikacioni sistem za kontakte s javnošću preko kojeg građani mogu da prijave sve vidove korupcije i drugih nezakonitih i neprofesionalnih radnji, kao i primjedbe na rad i postupanja policije.