BiH
0

3. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market - istinski praznični ugođaj

Klix.ba
Prošlogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prošlogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Treći Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će održan na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu od 12. decembra 2013. do 14. januara 2014.

Ovaj veseli zimski događaj i ove godine će upotpuniti zimsku ponudu glavnog grada BiH kroz mnoštvo zabavnih sadržaja, koji će biti organizirani tokom 34 dana trajanja Marketa.

Najveselije će i ove godine biti u Sarajevsko pivo Holiday Pubu, gdje će posjetitelji svakog dana moći uživati u koncertima, promocijama, degustacijama... Također, program će svakodnevno biti organiziran i na vanjskoj bini Happy :))) Stage, a Market će i ove godine donijeti pregršt zabava za najmlađe u sklopu dječije igraonice - Argeta Junior Play House.

Radovi na postavci Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa su u toku, teku planiranom dinamikom i za očekivati je da će sve biti spremno za svečano otvorenje Marketa, koje će označiti paljenje bogato ukrašene jelke više od 20 metara.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market manifestacija je koja ima za cilj doprinijeti kreiranju istinskog prazničnog ugođaja za vrijeme praznika koji se obilježavaju tokom trajanja Marketa (katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić, pravoslavna Nova godina).

Prošlogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market posjetilo je više od 150.000 ljudi, pa se i ove godine očekuje veliki broj posjetilaca koji će uživati u raznovrsnoj ponudi, koju će moći naći na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Realizacija Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID – Sida Firma Projectom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, kao ni bez podrške Ambasade Kraljevine Norveške, koja je veliki partner ovogodišnjeg Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Organizaciji i realizaciji Marketa veliki doprinos daju Prva policijska uprava KS, KJKP Park, KJKP Rad, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Porezna uprava FBiH, te inspekcijske službe četiri gradske općine.

Veliku podršku Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu pruža Općina Stari Grad, a značajan doprinos daju i Općina Centar, Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Ministarstvo poduzetništva i obrta FBiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, te mnogi drugi partneri i sponzori.