KJKP Gras
0

29. marta počinje prodaja mjesečnih kupona za gradski prevoz

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prodaja svih pretplatnih karata (kupona) za april 2010., izuzev penzionerskih kupona, počinje u ponedjeljak, 29. marta, saopćeno je iz Javnog gradskog prevoza GRAS.

Prodaja će se vršiti radnim danima na prodajnim mjestima GRAS-a u vremenu od 7 do 15 sati, a od 1. do 10. aprila prodaja će raditi produženo u terminu od 7 do 16 sati, izuzev prodajnih mjesta Ćumurija, Otoka i Ilidža gdje se prodaja vrši u terminu od 7 do 18 sati.

Prodaja karata (kupona) od 10. aprila do kraja mjeseca će se vršiti na svim prodajnim mjestima u terminu od 7 do 15 sati.

Iz GRAS-a napominju da će dežurna prodajna mjesta u subotu, 3. i 10. aprila, biti Ćumurija, Latinska Ćuprija, Otoka, Ilidža i Hadžići i radit će od 8 do 14 sati.

Informaciju o važnosti besplatnih penzionerskih kupona, kao i datumu početka prodaje penzionerskih kupona s visinom penzije iznad 300 KM, bit će objavljena naknadno nakon što dospije odgovor Ministarstava saobraćaja KS-a.

Iz GRAS-a upozoravaju korisnike da kupone za gradski prevoz kupuju isključivo na prodajnim mjestima GRAS-a kako bi izbjegli kupovinu falsifikata i samim tim krivičnu odgovornost za posjedovanje falsificiranih dokumenata.

Preduzeće GRAS obavezno je u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku podnijeti krivičnu prijavu protiv osoba kod kojih se pronađe falsificirana karta ili kupon.