Općina Novi Grad
0

FOTO / 250.000 KM za 13 boračkih udruženja

FENA
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić potpisao je danas ugovore o novčanoj dodjeli sredstava za finansiranje projekata nevladinih i neprofitnih udruženja koja okupljaju boračku populaciju.

Iz ovogodišnjeg općinskog budžeta za projekte boračkih udruženja izdvojeno je 250.000 KM, a sredstva je dobilo 13 boračkih udruženja za različite projekte, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.

"Predviđena sredstva su kap u moru za potrebe udruženja, ali nam je drago da smo zadržali iznos na nivou kao i prošle godine", kazao je načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić .

Istakao je da je pola ovogodišnjeg budžeta namijenjeno socijalnim kategorijama društva ističući da je to najvažniji zadatak posebno lokalnih vlasti, dodajući da nije izostavljen nijedan projekt prema socijalnim kategorijama, omladini i djeci.

Sredstva će biti utrošena za jednokratne pomoći socijalno ugroženim borcima, pomoći u slučaju teške bolesti, za obrazovanje, prekvalifikaciju i zapošljavanje ratnih vojnih invalida, rehabilitaciju i liječenje logoraša, obučavanju i usavršavanju plivačke tehnike radi rehabilitacije invalidnih osoba s tjelesnim oštećenjima i za obilježavanje značajnih datuma i ličnosti te za izradu monografija.