Kalesija
0

24-godišnjak krio arsenal oružja u porodičnoj kući

FENA
Službenici policije Policijske uprave (PU) i Policijske stanice (PS) Kalesija su na osnovu prikupljenih informacija u vezi događaja u noći 08./09.12.2008. godine (kada je od NN osobe ili više njih aktivirana ekplozivna naprava na lokalnom putu u mjestu Sarači, u Kalesiji), došli do saznanja da se u vezu s navedenim događajem može dovesti Mirsad S., rođen 1985. godine, nastanjen na području općine Kalesija.

Jučer, 13. januara, uz pismenu saglasnost Kantonalnog tužilaštva, Općinskog suda Kalesija, službenici PU Kalesija i PS Kalesija izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata na području općine Kalesija vlasnika Rame S., a koju koristi Mirsad S.

Prilikom pretresa pronađeni su sljedeći predmeti: 54 ručne bombe, 19 okvira za različite automatske puške, 7 sanduka za municiju, oko 3.500 komada municije, 7 komada municije za „PAM“, 3 vojna bajoneta, komplet opreme za miniranje i deminiranje, određena količina vojne opreme, oko 300 grama baruta i slično.

Također, prilikom pretresa pronađena je i određema količina alata (bušilica, brusilica, ubodne pile i sl.), za koje vlasnik kuće nije mogao potvrditi porijeklo. Mirsad S. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Kalesija radi kriminalističke obrade, dok su navedeni predmeti oduzeti uz potvrdu o pivremenom oduzimanju.