Domaćini Beograd i Sarajevo
0

23. Kongres studenata elektrotehnike Evrope

Sarajevo-x.com
Kongres studenata elektrotehnike održava se u Beogradu i Sarajevu od 20. do 30. marta, a organizator je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (Electrical Engeneering Students' European Association).

Svake godine Kongres okuplja Upravni i Nadzorni odbor, predstavnike svih lokalnih komiteta, međunarodne trenere i ostale članove tijela zaduženih za pravilno funkcioniranje Udruženja da bi sagledali šta su uradili u prethodnoj godini, razmijenili iskustva i na taj način poboljšali rad udruženja, saopćeno je danas.

Udruženje već godinama studentima pruža priliku da se stručno usavrše, pronađu posao ili praksu te da putuju.

Više od 120 studenata sa 44 evropska fakulteta elektrotehnike će ove godine birati novi Upravni i Nadzorni odbor i kroz stručna predavanja, teninge i radne sesije uspostaviti saradnju s budućim evropskim inženjerima.

Lokalni komiteti Beograd i Sarajevo ove godine organiziraju 23. kongres EESEC-a, koji predstavlja najveći događaj udruženja na internacionalnom nivou.

Učesnici kongresa će prvih pet dana boraviti u Beogradu, a zatim pet dana u Sarajevu.

Ovo je odličan način da se lokalni komiteti još bolje povežu, a Kongres će dobiti novu dimenziju u vidu spajanja dviju kultura, iako lokalni komiteti Sarajevo i Beograd imaju već duže dobru saradnju.

Pored radnog i edukativnog dijela, studenti će upoznati znamenitosti i kulturu gradova u kojima će boraviti. Bit će organiziran City Rally Sarajevo na kojem će učesnici, podijeljeni u timove, obavljati zanimljive zadatke.