BiH
2

2.000 učesnika na Drinskoj regati

SRNA
Iz Zvornika je danas startovala 11. "Drinska regata", pod motom "Drina je samo jedna".

Ovu manifestaciju, koja je tradicionalni sadržaj "Zvorničkog ljeta", već tri godine zajedno organizuju tri opštine - Loznica, Mali Zvornik i Zvornik, pa su učesnici sa lijeve strane Drine krenuli sa zvorničke obale, a učesnici iz Srbije sa malozvorničke obale.

Član organizacionog odbora "Drinske regate" iz Zvornika Mišo Blagojević rekao je novinarima da u regati učestvuje oko 2.000 učesnika na više od 200 različitih plovila.

"Nama sa ove strane Drine cilj je u više od 20 kilometara udaljenom Šepku, gdje čekujemo da pristanemo oko 15.00 sati, dok je učesnicima sa desne strane Drine cilj nešto bliže, na Žićinoj plaži. Za učesnike je pripremljen besplatan ručak, te obezbijeđen prevoz u povratku, kako za njih, tako i za plovila", napomenuo je Blagojević.

On je rekao da se ovogodišnja regata realizuje pod motom "Drina je samo jedna", što dovoljno govori koliki je njen značaj.

"Ovdje vidimo najrazličitija plovila, mnogo ljudi, mnogo muzike i nadasve dobro raspoloženje. Svi koji vole ovu rijeku i koji vole druženje treba da nam se pridruže i sa nama podijele sve ono lijepo što pruža ova rijeka i ova regata", poručio je Blagojević.