Kanton Sarajevo
0

19. novembra sjednice Skupštine KS-a

FENA
Na danas održanoj sjednici članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, kojim predsjedava predjedavajući Skupštine Denis Zvizdić, odlučili su da se 24. i 25. sjednica Skupštine Kantona održe 19. novembra.

Na prvoj od zakazane dvije sjednice pred poslanicima Skupštine će se naći Prijedlog Izmjena i dopuna budžeta Kantona Sarajevo za 2008. godinu kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturne baštine te Nacrt zakona o porezu na imovinu. Skupština će odlučivati o prijedlozima odluka o davanju naziva novoformiranih ulica i izmjenama naziva ulica na području općina Centar, Ilidža i Novi Grad.

U izvještajnom dijelu, na dnevni red 24. sjednice Skupštine KS uvrštene su Preporuke i mišljenje Ureda za reviziju institucija u FBiH u konačnom Izvještaju o reviziji finanskijskih izvještaja budžeta Kantona Sarajevo za 2007. godinu, zatim Izvještaji o implementaciji Zakona o zdravstvenoj zaštiti na području Kantona, Izvještaj o radu ustanova u oblasti visokog obrazovanja za 2007. godinu s Programom rada i finansijskim planom za 2008. godinu, Izvještaj o realizaciji Plana povratka u i iz Kantona Sarajevo za prvih šest mjeseci ove godine te Izvještaj o reviziji statusa civilnih žrtava rata za period od 01.07.2007. do 10.07.2008. Poslanici će glasati i o Izvještaju o toku rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u sastavu Spomeničkog kompleksa Tunela D-B u odnosu na nekretnine porodice Sloboda kao i o Analizi poslovnog ambijenta i privrednih kretanja u KS-a u provom polugodištu 2008.

Zatraženo je od Vlade da se poslanici Informišu o stanju u oblasti komunalne privrede, stepenu pripremljenosti komunalnih preduzeća za predstojeću zimsku sezonu s posebnim akcentom na kontinuirano snabdjevanje energentima i cijenama primarnih komunalnih usluga.

Nakon završetka 24. sjednice isti dan će biti održana i 25. sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na čijem će dnevnom redu biti potrvđivanje ostavke premijera Kantona Sarajevo na tu funkciju. Skupština očekuje da na istoj sjednici bude informisana o prijedlogu novog mandatara Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Pres službe KS-a.