U iščekivanju zatvorske kazne
0

12-godišnja LJ.S. tvrdi da nije trudna

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Skoro tri mjeseca otkako su pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj podnijeli izvještaj o izvršenom krivičnom djelu vanbračna zajednicu sa maloljetnim licem za koje se tereti 24-godišnji Dobojlija Dalibor Marinković, Okružno tužilaštvo u Doboju još uvijek provodi istragu.

I dok javnost sa zaprepaštenjem gleda na činjenicu da 12-godišnja djevojčica LJ. S. iz sela Ostružnja Donja u okolini Doboja živi sa dvostruko starijim muškarcem u vanbračnoj vezi, Tužilaštvo na sve to odgovara da je 'istraga u toku'.

Na pitanje šta će poduzeti u vezi s ovim krivičnom djelu o kojem su izvješteni, iz Tužilaštva navode sljedeće:

"MUP CJB Doboj je ovom tužilaštvu podnio izvještaj o izvršenom krivičnom djelu od strane M. D. (1984.) iz Donje Ostružnje, opština Doboj, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo vanbračna zajednica sa maloljetnim licem iz člana 204. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske. Istraga je u toku, a zbog zaštite interesa maloljetnog lica-oštećene, više podataka o ovom slučaju ne možemo dati".

Djevojčica je jučer demantirala informaciju da će postati najmlađa mama na svijetu, kazavši kako se udebljala, a da nije trudna. Iako bi Marinković, kada se istraga provede kraju, mogao dobiti nekoliko godina zatvora, maloljetna LJ.S. ponavlja da je dobrovoljno stupila u brak sa njim, da ga voli, te da će ga čekati ako ode u zatvor.

Podjećamo, majka djevojčice prijavila je ovaj slučaj policiji u Doboju, ali je kasnije povukla prijavu i odobrila vanbračnu zajednicu.