Grad Sarajevo
0

104.000 KM za studentske domove

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je posjetila Studentsko naselje "Mahmut Bušatlija" na Bjelavama i s direktorom JU "Studentski centar" Emirom Kadrićem potpisala Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz budžeta Grada Sarajeva od 104.000 KM za nabavku potrebnog inventara i opreme (jastuka, plahti, jastučnica, deka, PVC poslužavnika, escajga, tanjira, posuđa).

"Ovaj ugovor potvrda je mog obećanja koje sam dala Upravi i studentima prilikom moje posjete Studentskom domu Bjelave sredinom prošlog mjeseca kada sam ovdje zatekla izuzetno teške uvjete u kojima žive naši studenti. Zbog toga sam predložila Gradskom vijeću na septembarskoj sjednici da iz budžeta Grada osiguramo potrebna sredstva na osnovu specifikacije koju smo dobili od JU "Studentski centar". Vijećnici su prihvatili odluku kako bismo makar na ovaj način poboljšali uvjete boravka studentima u domu, jer mogu još jednom potvrditi, a u šta sam se lično i uvjerila, da od najlošije do najbolje sobe u Studentskom domu Bjelave nema velike razlike", istakla je gradonačelnica Borovac.

Direktor Emir Kadrić uime studenata i Uprave Studentskog centra zahvalio je gradonačelnici i Gradu Sarajevu na ovoj značajnoj podršci koja će pomoći u stvaranju boljih uvjeta za smještaj u sarajevskim studentskim domovima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.