Ekonomski fakultet Sarajevo
0

10. juna Dan otvorenih vrata Distance Learning studija

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 10. juna će biti održan Dan otvorenih vrata Distance Learning studija (DL).

Distance Learning studij je način studiranja koji koristi kombinirani model klasične edukacije u učionici i distance learning edukacije putem Interneta. Studij mogu upisati osobe sa završenom srednjom školom koje žele nastaviti obrazovanje upisom na fakultet i kojima odgovara fleksibilan način studiranja, saopćio je Odjel za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Prednosti takvog načina studiranja su: nastavni plan i program zasnovan na odredbama Bolonjske deklaracije; fleksibilnost; mogućnost trenutne primjene naučenog na poslu i korištenje izvora informacija; učenje s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme (pristup nastavi s posla, od kuće ili iz hotela na službenom putu, u skladu sa svojim potrebama i stilom života); privatnost studenta (student vidi samo svoje ocjene i komentare upućene od nastavnika); korištenje i praktična upotreba suvremenih informaciono-komunikacijskih tehnologija; povezivanje i upoznavanje sa studentima iz drugih gradova i regiona te zvanje bachelora po završenom trogodišnjem studiju.

Ekonomski fakultet u Sarajevu od 2006. godine pruža mogućnost upisa na I ciklus studija u skladu s Bolonjskim principima prema savremenom modelu učenja – učenje na daljinu.