BiH
0

10. jula otvaranje izložbe "Srebrenica - Sjećanje za budućnost"

Sarajevo-X
U nedjelju 10. jula u sarajevskoj Vijećnici bit će otvorena izložba dokumentarnih fotografija "Srebrenica - Sjećanje za budućnost“.

Izložba je kao dio međunarodnog projekta njemačke Fondacije Heinrich Böll, u proteklom periodu bila postavljena u Bruxellesu (od 1. do 15. juna), Beogradu (od 10. do 25. juna), Berlinu (od 19. do 30. juna), Washingtonu (od 13. juna do 1. jula) i Strasbourgu (od 4. do 8. jula), a u Sarajevu će je do 24. jula moći pogledati i domaća publika.

Izložba obuhvata 33 fotografije pet domaćih i pet međunarodnih fotografa: Darka Bandića, Zijaha Gafića, Aćifa Hodovića, Rogera Hutchingsa, Danila Krstanovića, Paula Lowea, Muhameda Mujkića, Simona Norfolka, Gillesa Peressa i Almina Zrne.

Na izložbi "Srebrenica – Sjećanje za budućnost" predstavljene su fotografije koje umjetnički dokumentiraju sudbinu preživjelih, traženje i identificiranje žrtava kao i poslijeratnu sudbinu mjêsta zločina.

Izložba u Vijećnici je organizirana u saradnji sa Kultom B i Istraživačko dokumentacionim centrom Sarajevo. Otvaranje izložbe je u 18.30, a izložba se može pogledati svakim danom od 11. do 24. jula u periodu od 12.00 do 19.00.