Općina Centar
0

FOTO / 10.000 KM za Narodnu kuhinju "Stari Grad"

Sarajevo-x.com
Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Zilha Šeta, rukovodilac Narodne kuhinje "Stari Grad" potpisali su 28. aprila 2011. godine protokol o realizaciju granta iz Budžeta Općine za 2011. godinu, kojim je iznos od 10.000 KM izdvojen ovom Udruženju kao pomoć u obavljanju njihove plemenite misije.

Potpisivanju protokola u prostorijama Udruženja smještenim u Ulici Halači 6, prisustvovali su i pomoćnici općinskog načelnika Zakira Šero i Adil Katica.

Načelnik Bećirević je iskoristio priliku da uputi čestitke Tetki Zilhi i njenim uposlenicama na dodijeljenoj Šestoaprilskoj nagradi, naglasivši da ona predstavlja dodatni podstrek da se još istrajnije i intenzivnije radi na pružanju pomoći onima kojima je to potrebno.

"Općina je izdvojila iznos od 10.000 KM kako bi poslužio da pokrijete one troškove za koje ne dobijate donacije, poput računa za struju, plin i slično, te da za kuhinju kupite što je najpotrebnije, a ne dobijete od drugih", kazao je načelnik Bećirević.

Prema riječima Zilhe Šeta zahvaljujući donatorima i trudu vrijednih uposlenica Narodna kuhinja uspješno opslužuje 1.320 korisnika, zadovoljnih obilnim i raznovrsnim obrocima.

"U Kuhinji 'Stari Grad' nastojimo pomoći svima kojima možemo. Kada je podjela obroka u pitanju nema nacionalnosti", istakla je Tetka Zilha.

Pored projekta Narodne kuhinje "Stari grad" iz Budžeta Općine Centar za 2011. godinu podržani su i drugi projekti nevladinih organizacija čiji su korisnici najugroženiji građani našeg grada i središnje gradske općine. Pomoć je izdvojena za realiziranje projekata udruženja: Crveni križ Općine Centar, Srpsko humanitarno društvo "Dobrotvor", Kolo srpskih sestara "Sveta velikomučenica Tekla", Jevrejsko kulturno-prosvetno i humanitarno društvo "La Benevolencija", "Caritas" Vrhbosanske nadbiskupije, Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" i Udruženje penzionera "Centar".