Japanska kajgana oduševit će vas okusom i teksturom, a jednostavno se priprema
Japanska kajgana je jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i prozračnom teksturom.
Japanska kajgana je jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i prozračnom teksturom.
Jaja su neki od najboljih izvora proteina koje možete uključiti u svoju ishranu. Ako želite smršaviti jaja vam mogu biti opcija za doručak, ručak ili večeru.
Ukoliko počnete svakog dana konzumirati jaja, primijetit ćete mnoge pozitivne promjene u organizmu.
Britanski stručnjak za mršavljenje dr. Michael Mosley podijelio je svoj savjet za one koji žele smršaviti "brzo".
Jaja su jedna od najčešćih namirnica za doručak. Dobar su izvor proteina, zdravih masti i vitamina, ali način na kojih ih jedete mogao biti štetan za vaše zdravlje.
Slavna britanska kuharica Mary Berry otkrila je kako jaja zadržati duže svježima, a sve se svodi na to gdje ih čuvate.
Kako bi spremili savršeno pržena jaja "na oko" može vam pomoći trik podijeljen na TikToku.
Tokom godina jaja su se istovremeno smatrala i dobrom, cjelovitom namirnicom, ali i lošom namirnicom koja može potaknuti razvoj srčanih bolesti. No, iako se čini da nauka sada tvrdi da su jaja zapravo zdrava, još uvijek postoji neželjene reakcije koje jaja mogu proizvesti.
Istraživanje koje je objavljeno u The Journal of Nutrition je utvrdilo koji je najzdraviji način pripreme jaja pomoću kojeg ćete uspjeti sačuvati njihove hranjive tvari i smanjiti rizik od holesterola.
Voda nakon kuhanja jaja je prirodno gnojivo za vaše biljeke te je mnogo korisnije da njom zalijete biljke nego da završi u odvodu.