sport
157

Zrno i Karač u jakoj konkurenciji osvojili medalje u Švicarskoj

Piše: E. Isanović
Edin Zrno
Edin Zrno
Proteklog vikenda u švicarskom Cirihu , u organizaciji IBJJF (International Brazilian Jiu Jitsu Federation), najveće organizacije na svijetu kada je taj sport u pitanju, održao se turnir pod nazivom IBJJF Cirih Open.

Na ovom eminentnom takmičenju učestvovalo je nekoliko stotina boraca iz Brazila, SAD-a, Engleske, Njemačke, Italije, Švicarske, Turske, Jordana i mnogih drugih zemalja.

Bosnu i Hercegovinu su predstavljali Mirza Karač iz Tuzle (Edson Carvalho team) i Edin Zrno trener sarajevskog kluba Pretorian.

Obojica su osvojili prva mjesta i zlatne medalje u svojoj kategoriji.

“Ja sam osvojio zlato i u apsolutnoj, dok je Mirza osvojio bronzu u veoma teškoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji. Pored Ciriha, Mirza Karač je sedam dana ranije briljirao u Švedskoj gdje je također osvojio zlato u izuzetno jakoj konkurenciji. Ovo je samo dokaz da se u Bosni i Hercegovini trenira kvalitetan Jiu-Jitsu. Nažalost, zbog finansijskih poteškoća nadareni sportisti ostaju nezapaženi. Jedan od najvećih mladih talenata u regionu, Ahmed Vila, nije našao na razumijevanje i podršku eventualnih sponzora, te je ostao uskraćen za nastup na kvalitetnom takmičenju. Siguran sam da bi osvojio još jedno zlato u svojoj konkurenciji za BiH”, rekao je za Klix.ba Edin Zrno.