sport
0

Zrinjski se nada sutrašnjoj pobjedi protiv Bosne

FENA
Trener košarkaša Zrinjskog Nedjeljko Zelenika nada se da će njegova ekipa pobijediti Bosnu u sutrašnjoj drugoj utakmici polufinala play off-a košarkaškog prvenstva BiH, te da će se o finalisti odlučivati u subotu u Sarajevu.

Osvrćući se na prvi susret Sarajevu gdje su Mostarci izgubili s 92:109, Zelenika je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je pobjeda Bosne bila zaslužena jer su znali iskoristiti greške, a imali su i raspoloženije igrače.

Šansu smo tražili u tomu da će nas podcijeniti, a mi da ćemo maksimalno odigrati, no Bosna je iskusna i dobra ekipa koja je znala iskoristiti naše greške i zasluženo su pobijedili u Sarajevu", kazao je Zelenika, dodavši da njegova ekipa nije imala rješenja za Bosnine centre.

"Nadam se da ćemo sutra imati više raspoloženih igrača nego u subotu, te da će naši centri uspjeti parirati Bosninim", kazao je Zelenika.

Najavio je da je za sutrašnji susret pripremio rezervnu taktiku protiv Bosnina napada, ali nije htio govoriti više detalja o tomu.

Igrač Ante Mršić također se osvrnuo na subotnji poraz, iznoseći slična mišljenja kao trener Zelenika. Izrazio je nadu da će centri Zrinjskog sutra biti raspoloženiji te da će njegova momčad sutra izboriti treću utakmicu.

Sutrašnji susret igra se u dvorani Bijeli Brijeg, s početkom u 19 sati.