sport
0

Zrinjski poražen od luskemburškog F91 rezultatom 4:0

NINA
Mostarski Zrinjski poražen je u revanš susretu prvog pretkola Lige prvaka u Mostaru od luksemburškog F91 rezultatom 4:0.

Luksemburžani su već u 3. minuti imali priliku kada je poslije slobodnog udarca Remy s pet metara šutirao glavom u Mitrovića.

Posljednju, ali i najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Zrinjski u 42. minuti kada je dotad najbolji pojedinac na utakmici Mladen Žižović uputio loptu Borisu Mariću koji iz prve šutira, ali gol Jouberta spasila je prečka.

Drugo poluvrijeme prilikom otvara Zrinjski koji u 47. minuti prijeti nakon prekida kada se u gužvi pored Joubertom nije dobro snašao Marić. Posebno je opasno bilo između 72. i 75. minute kada je u samo tri minute tri puta bilo opasno pred Mitrovićem. U 80. minuti Smajić iznenada dolazi u stopostotnu priliku kada sam kreće prema Joubertu, šutira s vrha šesnaesterca, a gostujući golman odlično brani njegov udarac.

Međutim, Poljaku Gruszcynskom je u sudačkoj nadoknadi postigao pogodak te su tako Luksemburžani anulirali prednost Zrinjskog, što je značilo da će se igrati produžeci. Nakon što je u 4. minuti prvog produžetka Gruszcynski propustio dobru priliku, gosti su postigli drugi pogodak. Nakon udarca iz ugla na drugoj stativi najbolje se snašao Di Dregorio i pogodio mrežu.

Pred kraj tog dijela igre Zrinjski je krenuo svim snagama naprijed, imao dvije odlične prilike preko Vidića i Papića, ali oba puta se ispriječio odlični golman prvaka Luksemburga Joubert. Ipak, sve nade Zrinjskog da će izboriti plasman u drugo pretkolo pale su u vodu kada je Gruszcynski u 105. minuti povisio rezultat na 3:0. Sudbinu Mostaraca zapečatio je Hug u 112. minuti pogotkom za 4:0.

ZRINJSKI: Mitrović, Vidić, Džidiž, Papić, Žuržinov, Mulina, Smajić, Marić (od 52. Avdić), Žižović (od 76. Semren), Karadža, Džurić (od 52. Landeka).

F91: Joubert, Borbiconi, Mouny, Baudry, Martine, Crapa (od 78. Di Dregorio), El Aouad (od 48. Gruszcynski), Kabongo, Remy, Hug, Rodriguez (od 55. Bellini).

Žuti kartoni: Mulina, Vidić, Papić, Karadža, Semren (Zrinjski), Crapa, Hug, Borbiconi, Bellini (F91).

Igrač utakmice: Thomas Gruszcynski (F91) - 8.