sport
98

Zmajevi na teniskom terenu: Džeko, Zukanović i Pjanić na Mastersu u Rimu igrali dublove

Klix.ba
U Rimu je počeo glavni žrijeb teniskog Masters turnira na kojem su organizatori drugu godinu uzastopno organizirali humanitarne projekte, a jedan od njih je "Tenis sa zvijezdama" gdje igrači Rome zajedno sa poznatim teniserima i teniserkama igraju u parovima.

Romu su predstavljali Francesco Totti, Edin Džeko, Ervin Zukanović, Miralem Pjanić, Danielle De Rossi, Alessandro Florenzi i Stephan El Shaarawy. Svi su dobili po jednog tenisera ili teniserku sa sobom u paru te zaigrali turnir od četvrtfinala.

Edin Džeko je u paru sa sedmom teniserkom svijeta Robertom Vinci iz Italije igrao protiv saigrača iz Rome Alessandra Florenzija i 31. tenisera svijeta Fabija Fogninija. Slavio je par Florenzi-Fognini.

Ervin Zukanović je u paru sa 42. teniserom svijeta Andreasom Seppiem poražen od Miralema Pjanića i Filippa Volandrija, a ključni posljednji poen izgubio je Zukanović. Tokom meča Francesco Totti je svojim šalama pokušavao omesti Pjanića.

Francesco Totti i Nick Kyrgios su savladali De Rossija i tenisersku Francescu Schiavone. De Rossi je nastupio i u paru sa Paolom Lorenzije, ali je ponovo poražen u četvrtfinalu i to od El Shaarawyja i bivše teniserke Flavije Pennetta.

Florenzi i Fognini su u polufinalu savladali Tottija i Kyrgiosa, dok je Pjanić ovaj put u paru sa Marcom Cecchinatom u polufinalu savladao El Sharaawyja i Penettu.

U finalu je slavio par Florenzi-Fognini nad Pjanićem i Cecchinatom.