Karate
0

Zlatne medalje za bh. ekipe u Slavonskom Brodu

FENA
Muška i ženska karate reprezentacija BiH osvojila je zlatne medalje u ekipnim borbama na Međunarodnom memorijalnom turnIru u Slavonskom Brodu.

U muškoj konkurenciji najsjajnije odličje osvojila je ekipa u sastavu: Admir Zukan, Adnan Hadžić, Mensur Cakić, Alem Kupusović, Vladimir Bodiroža, Oliver Mandarić i Admir Ćupina, a kod žena Merima Softić, Mirsada Suljkanović, Lejla Ferhatbegović-Dizdarević, Arnela Odžaković i Tanja Umičević.

U pojedinačnoj konkurenciji, također u borbama, zlatno odličje osvojio je Alem Kupusović (kategorija do 80 kg), koji je proglašen za najboljeg borca turnira. Srebra su izborili Mate Odak (do 75 kg) i Oliver Mandarić (više od 80 kg), a bronze Edin Muslić (do 60 kg), Adnan Lušija (do 65 kg), Tarik Lušija (do 70 kg) i Admir Zukan (više do 80 kg).

Kod žena Mirsada Suljkanović (60 kg), osvojila je srebro, dok je Lejla Ferhatbegović-Dizdarević (do 53 kg) izborila bronzu.

Na turniru je učestvovalo više od 600 takmičara iz klubova iz Slovenije, Hrvatske, Slovačke i BiH te nacionalni timovi Slovačke, BiH i Hrvatske.

Turnir je poslužio selektorima muške i ženske reprezentacije BiH Suadu Ćupini i Fikretu Selmanu, za izbor takmičara koji će branti boje naše zemlje na 19. svjetskom prvenstvu, koje će se od 7. do 17. novembra održati u Tokiju.

Iz karate saveza BiH je najavljeno da će imena naših učesnika SP-a biti objavljena narednog četvrtka.