SP u kickboxingu
36

Zlatne medalje Rasimu Bašiću, Denisu Marjanoviću i Tanji Brulc

Klix.ba
Adnan Redžović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Redžović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, koje se od 22. do 29. septembra održava u američkom gradu Orlandu na Floridi, na kojem učestvuje više od 50 zemalja iz cijelog svijeta, za bh. takmičare počelo je više nego uspješno.

U kategoriji do 70 kilograma u verziji WKA zlatnu medalju je osvojio Sarajlija Rasim Bašić prekidom u prvoj rundi. Također i Tanja Brulc, koja trenira kod svjetskog prvaka Almedina Hasanagića u Ljubljani, domogla se zlata, baš kao i teškaš Denis Marjanović iz Banja Luke, koji je za protivnika imao jednog od najboljih američkih boraca Omara Fowlera iz New Yorka. Naravno, sportska javnost s velikim nestrpljenjem, ali i optimizmom očekuje večerašnji meč našeg Adnana Redžovića, koji će na megdan izaći ruskom borcu Alefeyju Filiakovu i kojem u sportskoj vitrini nedostaje još samo medalja sa svjetskog prvenstva.

Uoči nastupa u Americi, menadžer i vođa naše borilačke ekspedicije od sedam bh. takmičara koji putuju na Floridu očekivao je se da se na pobjednički tron popnu Goran Lolić, Denis Marjanović, Rasim Bašić i Adnan Redžović, tako da je njegov plan već uveliko ispunjen.

Boje naše zastave u Orlandu brane Nermin Omerčević iz Cazina, Adis Dadović iz Zenice, Goran Lolić i Denis Marjanović iz Banje Luke, Ervin Hadžić iz Prijedora, Rasim Bašić i Adnan Redžović iz Sarajeva, a u plavoj ekspediciji je i Nermin Bašović, trener takmičar. S bh. timom su na Floridu otputovali i trener reprezentacije Jasmin Erović, nekadašnji bokser, direktor bh. tima Esad Samardžić, najuspješniji menadžer kickboxa za Balkan i predsjednik WKA asocijacije za BiH, a na finale svjetskog prvenstva u Americi je iz Švicarske došao i mladi menadžer Kenan Mujić.

Analitičari zbivanja u ovom sportu očekuju da će ovo biti dosad najkvalitetnije Svjetsko prvenstvo.

Od menadžera i vođe tima Nijaza Mujića smo uoči polaska saznali da su svi borci sa spiska odlično odradili pripreme i da će u Americi na najdostojanstveniji način predstavljati Bosnu i Hercegovinu.