sport
621

Zlatan Horo osvojio srebro za BiH na Specijalnoj olimpijadi u Belgiji

Anadolija
Nakon osvojene zlatne medalje Irmele Peranović u disciplini 25 metara slobodno na Specijalnoj olimpijadi u Antverpenu, srebrnom medaljom se okitio i Zlatan Horo u disciplini 50 metara prsno koji je ovu dionicu isplivao u vremenu od  58:64 sekundi.

"Moj san se ostvario, znao sam već u preliminarnim trkama da sam dosta spreman i evo uspio sam. Hvala mom treneru Samiru Haliloviću koji mi je najviše pomogao da dođem do ostvarenja svog sna", kazao je Zlatan Horo nakon osvojene nagrade.

Pored osvojene srebrne medalje u disciplini 50 metara prsno, Zlatan Horo je plivao i finalnu trku na 100 metara prsno i osvojio četvrto mjesto.

Preliminarnu trku u disciplini 25 prsno imala je i Irmela Peranović, gdje je osvojila  treće mjesto i plasirala se u finale koje je na programu danas.  

Kad su  u pitanju atletičari jučer je nastupilo troje bh. atletičara i to Admir Ašćerić koji je u trci na 200 metara  u grupi M11 osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 39:70 sekundi, Mersad Redžić u disciplini 200 grupa M07 osvojio peto mjesto sa rezultatom 29:83 sekundi i Nihada Buljubašić koja je u disciplini 100 metara u grupi F02 osvojila šesto mjesto sa rezultatom 18:24 sekundi.

Danas su preostali finalni nastupi Kristine Klačar u disciplinama 200 metara i skoku u dalj, Nihada Buljubašić u disciplini 200 metara, Admira Ašćerića  u trci na 400 metara i Mersada Redžića u trci na 200 metara.

Stonoteniseri Damir Rimac i Irma Juhić danas imaju šansu da osvoje jednu od medalja u pojedinačnim konkurencijama, javlja Anadolu Agency (AA).