Noć šampiona IV
0

Zildžić spreman za odbranu titule

Piše: D. Brkić
Naš kick bokser Salko Zildžić, u srijedu 28. decembra. branit će titulu profesionalnog svjetskog prvaka u low kicku, kategorija do 85,1 kilogram, WAKO PRO asocijacije. Protivnik našeg borca bit će Francuz marokanskih korijena Abdelrahim Chafaya.

''Iz dana u dan sam spremniji i vjerujem u konačnu pobjedu. Imam malo vremena za analizu protivnika, a kako vrijeme odmiče jasno je da meč neće biti nimalo lagan. Možda sam blagi favorit, jer se borim na domaćem terenu. No, to nekad zna biti prednost, ali i opterećenje”, rekao je Salko Zildžić na današnjoj press konferenciji.

Podsjetimo, on je 20. marta prošle godine u Zenici vratio šampionski pojas u svoje vlasništvo nakon što je savladao Portugalca Alberta Moralesa. Ljetos je imao ponudu za meč u Kamerunu, ali je odustao zbog ramazana. Nakon toga su mu iz WAKO PRO asocijacije naložili da titulu brani do kraja 2011. godine.

Njegov protivnik Abdelrahim Chafaya rođen je 1977. godine i do sada je imao 59 borbi u kojima je ostvario 55 pobjeda, jednu neriješenu i tri poraza. Noć šampiona IV održat će se u dvorani Mejdan, ulaz će biti 10 KM, a gledaoci će moći pogledati šest uvodnih i tri preduvodne borbe.