Noć šampiona u Mejdanu
0

Zildžić predao šampionski pojas Chafayu

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis )
Tridesetčetverogodišnji Abdelrahim Chafay, francuski kick bokser marokanskih korijena, okitio se pojasom profesionalnog šampiona svijeta WAKOpro asocijacije u disciplini low kick do 85,1 kg. U šestoj Noći šampiona, koja je priređena sinoć u tuzlanskom Mejdanu, Chafay je u drugoj rundi porazio našeg borca Salku Zildžića, nanijevši mu peti poraz u karijeri, ali prvi u domaćem ringu.

Zildžić je izvanredno otvorio meč, u prvoj rundi uzdrmao svog protivnika, a gong je spasio Chafaya od sigurnog poraza. Međutim, u drugoj rundi se Chafay pribrao, a ključni trenutak je njegov udarac u desni dio brade od kojeg se Zildžić, nažalost, nije oporavio. Pokušavao je naš borac izdržati do kraja druge runde, ali nije uspio, tako da je šampionski pojas otišao u Francusku.

Nakon meča, Zildžić je bio deprimiran, a prva rečenica koju je uputio svojim vjernim navijačima bila je: “Halalite mi”.

“Žao mi je što sam vas razočarao. Ova godina mi je bila izuzetno naporna i očito nisam do kraja isplanirao sve stvari. Tražim od Chafaya revanš”, rekao je Zildžić.

Revanš je i dobio, a iz protivničkog tima su rekli kako nemaju ništa protiv da se nova borba održi ponovo u BiH.

“Salko je odličan borac, ali ovo nije bila njegova noć. Došao sam po pobjedu i uspio u tome. Presretan sam”, rekao je novi profesionalni šampion svijeta Abdelrahim Chafay.

U uvodnim borbama nastupili su takmičari KBV Flek Tom Cat i KBK Crvena Zvezda, a znatno više uspjeha imali su tuzlanski borci.