sport
0

Zidane razmišlja o povratku u reprezentaciju

NINA
Francuski nogometni internacionalac Zinedine Zidane izjavio je danas kako razmišlja da ponovo zaigra za reprezentaciju svoje zemlje i pomogne joj u drugom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006., objavili su mediji u Parizu.

Francuski novinari podsjećaju da je Zidane poslije prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Portugalu objavio da se povlači iz državnog tima i da nije odigrao ni jednu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006.

''Već sam nekoliko puta rekao da me za francuski državni tim vežu najljepše uspomene u životu. Bilo bi mi drago ponovno zaigrati za tricolore, ali mislim da je još rano da pričam o toj temi'', rekao je Zidan novinaru sportskog dnevnika L'Equipe.

Nekadašnji najbolji nogometaš svijeta ocijenio je da je za plasman Francuske na predstojećem Svjetskom prvenstvu najvažnija utakmica protiv Irske u Dublinu, ali nije se želio izjasniti hoće li on igrati u tom meču. Čim su pročitali Zidaneov intervju, čelnici francuskog Nogometnog saveza su, kako prenose francuski mediji, pozvali redakciju L'Equipea i raspitali se radi li se o prvoaprilskoj šali.

Oni su pozdravili najavu slavnog asa, a izbornik Francuske Raymond Domenech je izjavio da su Zidaneu vrata reprezentacije uvijek otvorena. ''Zizu je i dalje jedan od najboljih igrača svijeta i ukoliko se odluči za povratak u reprezentaciju, sa zadovoljstvom ću surađivati s njim'', naglasio je Domenech.

Francuska s Izraelom dijeli prvo mjesto na tabeli četvrte kvalifikacijske grupe, s jednim bodom prednosti u odnosu na Švicarsku i Irsku, koji imaju jednu utakmicu manje.