Podgorica
0

Ženska karate reprezentacija BiH osvojila bronzu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ženska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je bronzanu medalju u ekipnim borbama posljednjeg dana takmičenja na 7. svjetskom studentskom prvenstvu u Podgorici. Ekipa u sastavu: Mirsada Suljkanović, Una Fazlić, Larisa Berber, Tanja Umićević i Lana Džidić do odličja je došla pobjedama u tri meča.

Izabranice selektora Fikreta Selmana u 1. kolu bile su slobodne, u 2. kolu savladale su Tunis sa 2:0, zatim Francusku sa 1:0, te u meču za treće mjesto selekciju Ukrajine sa 2:1, dok su jedini proraz zabilježile u borbi za finale od ekipe Japana sa 0:1.

Naša muška studentska reprezentacija u ekipnim borbama osvojila je sedmo mjesto.

Reprezentacija BiH sa SP-a vraća se s još četiri odličja, jednim zlatom i tri bronze.

Titulu svjetskog studentskog prvaka u subotu je osvojio Alem Kupusović u kategoriji do 84 kg. Dvadesettrogodišnji član Karate kluba Bosna i student Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, nakon pet pobjeda u eliminacijama u finalnoj borbi bio je bolji od predstavnika Srbije.

Uspješan nastup bh. takmičara osvajanjem bronzanih odličja upotpunili su Tanja Umićević (KK Bosna, Medicinski fakultet Sarajevo) u kategorji do 68 kg, Amila Fazlić (KK Tuzla, Ekonomski fakultet Tuzla) u kategoriji iznad 68 kg, te Nermin Potur (KK Ilidža, Medicinski fakulet Sarajevo) - do 75 kg.

Na SP-u u Podgorici učestvovalo je 670 takmičara iz 47 zemalja.