sport
14

Zenički školarci otputovali na Sportske igre mladih u Njemačku

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ispred Gradske arene u Zenici danas su za Njemačku ispraćena 52 učenika osnovnih i srednjih škola Zenice koji će učestvovati na Sportskim igrama mladih u periodu od 2. do 6. juna tekuće godine.

Na ovogodišnjim igrama mladih koje se održavaju u Gelsenkirchenu učestvovati će preko 10.000 učenika iz cijele Evrope, a među 52 iz Zenice koje će predstvaljati BiH su i učenice Osnovne škole "Hasan Kikić", Irma Glibo i Lamija Bajramović.

"Uzbuđena sam što ću učestvovati na ovim igrama u atletskim disciplinama i zaista još uvijek ne mogu vjerovati da se ovo događa", kazala je Glibo, dok je Bajramović istakla:

"Idemo da ostvarimo nove kontakte, da se družimo, a svakako ćemo pokušati i napraviti dobre rezultate. Ja ću igrati mali nogomet i dat ću sve od sebe kako bi grad Zenicu i Bosnu i Hercegovinu predstavila u što boljem svjetlu."

Predsjednik Sportskog saveza Zenice Himzo Halać je kazao kako je pobratime grad Zenice, Gelsenkirchen, poslao poziv gradskoj upravi nakon čega se dva mjeseca radilo na selekciji učenika koji će predstavljati BiH na ovim sportskim igrama.

"Nadamo se da će sve proći uredu i da ćemo predstaviti Zenicu i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu", zaključio je Halać.