sport
17

Zenica: Sve spremno za 2. odbojkaški turnir za žene

Klix.ba
U Gradskoj areni u Zenici danas je održana konferencija za novinare povodom 2. odbojkaškog turnira za žene "Sportzdk Volleyball Open" u organizaciji Udruženja građana "Sport Media".

Prema riječima organizatora turnira sve pripreme su završene, te su izrazili nadu da će publika u Zenici prepoznati značaj turnira i odazvati se u što većem broju.

“Zadovoljstvo mi je uzeti učešće na jednom ovakvom turniru. Drago mi je da je neko u Zenici odlučio organizovati manifestaciju ovakvog tipa, i ovom prilikom se zahvaljujem organizatoru na tome. Tim prije jer je ovo prvi put da će se u jednom grandioznom sportskom objektu kojeg ima grad Zenica, igrati odbojkaška utakmica. Ne možemo mnogo očekivati od selekcije 'Sportzdk.ba' jer odbojkašice koje će nastupiti do sada nisu igrale zajedno” kazao je Ruždija Radončić, jedan od trenera “Sportzdk.ba” – Selekcije ZDK.

Turnir će biti održan u subotu 27. septembra u Gradskoj areni u Zenici a nastupat će četiri ekipe: ŽOK Bimal Jedinstvo, BL Volley, ŽOK Igman Ilidža, te ekipa Sportzdk.ba sastavljena od igračica OK Breza 1934, ŽOK Kakanj, ŽOK Žepče, OK Maglaj, ŽOK Željezara Zenica i OK Ruki Zenica.

Prva polufinalna utakmica bit će odigrana u 10 sati, dok će drugo polufinale biti odigrano dva sata poslije. U 18.15 sati igrat će se utakmica za 3. mjesto dok je finale na rasporedu u 19.15 sati.