2:1 za jesenjeg prvaka BiH
0

Željezničar savladao Olimpiju iz Ljubljane

FENA
Foto: nkolimpija.com
Foto: nkolimpija.com
Fudbaleri Željezničara odigrali su danas novu pripremnu utakmicu a protivnik je bio stari poznanik - ekipa Olimpije iz Ljubljane. Konačan rezultat bio je 2:1 za jesenjeg prvaka naše zemlje. Strijelci za Plave bili su Selimović i Stanić, dok je jedini gol za višestrukog prvaka Slovenije postigao Ranić.

Plavi su dosta dobro otvorili utakmicu i vrlo brzo zaprijetili preko Adilovića čiji šut odlazi pored gola. Sredinom prvog dijela igre Željezničar u potpunosti preuzima inicijativu na terenu što je rezultiralo i vođstvom u 30. minuti. Kvesić je uputio upotrebljiv centaršut a najviši u skoku je Selimović koji postiže gol za vođstvo. Prije ovog gola, Željo je imao dvije dobre šanse preko strijelca Selimovića i Zebe.

Na izjednačenje se čekalo nepunih 15 minuta. Ranić je iskoristio neodlučnost odbrane Plavih i bilo je to dovoljno za 1:1. Igrao se 44. minut susreta.

Samo minut kasnije, ponovo je Selimović u dobroj prilici ali šutira pored gola.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:1 uz dosta bolju igru Željezničara koji je kreirao veći broj šansi od slovenačkog tima.

U drugom dijelu bilo je mnogo manje uzbuđenja na terenu. Ponovo je Željo diktirao tempo, igrao bolje ali napadači Plavih nisu imali koncentracije u završnici. Promašaj dana zabilježio je Patrick Gerhardt koji je u 58. minuti sam izašao pred golmana Olimpije Džafića ali je šutirao preko gola.

Ipak, Željo je do kraja susreta uspio postići pobjedonosni gol. Strijelac je nakon lijepe asistencije Zebe bio rezervista Stanić koji je rutinski sproveo loptu u nebranjeni dio mreže.

Za Željezničar su nastupali: Gušo - Čolić B, Kvesić, Bogičević, Vasilić - Gerhardt, Bekrić, Smajić (Stanić), Selimović, Zeba - Adilović.