Olimpijski komitet BiH
0

Zbog spornih majica suspendovani Plakalović i Košarac

Sarajevo-x.com
Nemanja Košarac (lijevo) i Mladen Plakalović (desno) (Foto: Facebook)
Nemanja Košarac (lijevo) i Mladen Plakalović (desno) (Foto: Facebook)
Članovi Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH odluku su donijeli jednoglasno, što je velika pobjeda sporta nad politikom i nacionalizmom u našoj zemlji, kaže Izet Rađo, predsjednik OK BiH, prenosi portal SCsport.ba

Mladen Plakalović i Nemanja Košarac suspendirani su na 90 dana iz svih takmičenja, odlučio je Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu.

Kako je objavio SCsport.ba, IK OK BiH isključio ih je iz svih takmičenja do daljnjeg, jer su se nedavno slikali u majicama Radovana Karadžića i Vojislava Šešelja, te fotografije stavili na facebook profile.

"Izvršni komitet OK BiH jednoglasno je donio odluku o suspenziji Plakalovića i Košarca, što je velika pobjeda sporta nad politikom i nacionalizmom u našoj zemlji! Ponosan sam na današnji dan u OK BiH i sve nas, jer smo pokazali da radimo u skladu sa pravilnicima i isključivo sportskim načelima“, rekao je Izet Rađo, predsjednik OK BiH, naglasivši:

"Slučaj Plakalović – Košarac proslijedili smo Sudu časti OK BiH koji će donijeti trajnu odluku o njihovim sportskim sudbinama. Zatražili smo i očitavanje Skijaškog saveza BiH, kao i njihovih klubova. Sud časti će saslušati i drugu stranu, pa ćemo vidjeti šta imaju za reći“.

Plakalović, koji nas je predstavljao na nedavno održanim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru i Košarac, bivši bh. olimpijac ranije su se u medijima izjasnili kako je njihov gest "normalna stvar i da nema ništa loše u tome što majice sa likovima Karadžića i Šešelja nose po svojim kućama“.

Podsjetimo, na jednoj od fotografija objavljenih na njihovim facebook profilima slikali su se i ispred džamije. Slike su potpisali komentarom "Heroji pred džamijom“!